Camera inspectie rookgasafvoer

Camera inspectie rookgasafvoerHeeft u recentelijk een nieuwe cv-, VR- of HR-ketel laten installeren? Of heeft u juist al een hele oude cv-ketel? In beide gevallen kan het slim zijn om de ketel en de rookgasafvoer zo snel mogelijk te laten inspecteren door middel van een camera. Voor camera inspectie rookgasafvoer bent u bij Hogenu aan het juiste adres.

Als u graag wilt weten of uw rookgasafvoer nog in goede staat verkeert, kunnen wij met behulp van een camera de ventilatiekanalen en schoorstenen inspecteren. Na de inspectie krijgt u van ons de beelden van de camera op een DVD of een USB aan u worden gegeven, samen met een schriftelijk rapport. Tevens kunnen wij wanddikte-metingen uitvoeren, waarmee de dikte van de wanden van leidingen of tanks kan worden bepaald. Deze informatie is waardevol voor het uitsluiten van eventuele roest of beschadigingen die kunnen optreden.

Waarom camera inspectie rookgasafvoer?

Het is van groot belang dat u uw oude ketel regelmatig laat controleren. Onderhoud zorgt er niet alleen voor dat uw veilig kan wonen, maar ook dat de levensduur van de rookgasafvoer wordt verlengd. Een camera inspectie rookgasafvoer is hierbij een waardevol hulpmiddel om te bepalen of er snel onderhoud nodig is aan de rookgasafvoer.

Ook als u een nieuwe ketel heeft laten installeren, is het raadzaam om de ketel en de rookgasafvoer te laten controleren. De nieuwere ketels mogen vaak niet aangesloten worden op oude rookgaskanalen, maar dit gebeurt nog wel. Het gevolg is dat de oude rookgasafvoerkanalen onder druk komen te staan, waardoor die kunnen roesten. Ook hierbij is een camera inspectie rookgasafvoer een goed middel.

Camera inspectie rookgasafvoer van Hogenu

Stelt u ook uw veiligheid voorop? Ga dan voor een camera inspectie van Hogenu. Door middel van onze scherpe camera’s en wanddikte-metingen kunnen wij voor u eenmalig of jaarlijks uw rookgasafvoer inspecteren. Neem contact met ons op voor meer informatie of bij interesse!

Informatie downloaden

Meer weten over rookgasinstallaties? We hebben een plan van aanpak geschreven voor de VVE’s. Hierin leest u meer over de verschillende soorten installaties, we vertellen meer over onze aanpak en beantwoorden de meest gestelde vragen.