PROJECTEN

Biomassacentrales

Hilversum

Het Arenapark laat zich van zijn groene kant zien. Door afvalhout te verbranden wil een aantal bedrijven op jaarbasis meer dan 900.000 kubieke meters gas besparen. Om dat doel te bereiken is op het park een houtwarmtestation gebouwd. De energie die wordt geleverd is niet duurder dan gas en even betrouwbaar en degelijk, aldus BeGreen.

Amersfoort

Om een groot deel van ‘De Nieuwe Stad’ op een duurzame manier te voorzien van warmte is ‘De Nieuwe Stad’ voorzien van een biomassaketel. De biomassaketel is gelegen in een voormalige loods op de Oliemolenhof en vervangt op duurzame wijze de traditionele cv-ketel.

De brandstof van de ketel bestaat uit biomassa en dan met name houtsnippers en restafval van timmerfabrieken uit de omgeving. Door velen wordt dit gezien als afval, maar voor ‘De Nieuwe Stad’, is dit een waardevolle bron van energie. De ketel verbrandt de biomassa en gebruikt de daardoor vrijgekomen hete lucht om water te verwarmen. Door middel van een ringleiding, die is aangesloten op de biomassaketel, worden de verschillende gebouwen verwarmd.

In beide centrales staan biomassa-ketels van Viessmann

 

Voor onze opdrachtgever Viessmann Nederland B.V., hebben wij de rookgasafvoer mogen monteren voor de back-up installatie voor de biomassa-verwarmingsketels.