Inspecties

Bent u een installateur en gaat u een Cv-, Vr- of Hr-ketel installeren in bestaande bouw, dan is het verstandig om vooraf ook de rookgasafvoeren te laten controleren.

In de meeste gevallen kan het slim zijn om de ketel en de rookgasafvoer zo snel mogelijk te laten inspecteren door een professional. Voor een camera-inspectie van rookgasafvoeren bent u bij Hogenu aan het juiste adres.

Wij kunnen door middel van camera-beelden en wanddikte meting u een goed onderbouwde rapportage aanbieden.

Veiligheid staat voorop

Over het algemeen wordt de ketel regelmatig gecontroleerd. Maar wordt ook de rookgasafvoer en de verbrandingsluchttoevoer van de ketel bekeken? Veelal wordt dit vergeten, want de kanalen verdwijnen in de muur of in een bouwkundige schacht.

Laat ook eens het rookgasafvoer- en verbrandingsluchttoevoerkanaal inspecteren. Veiligheid staat voorop! Zonder dat u het doorheeft kan vuil zich ophopen of ontstaat er roestvorming. Wanneer de afvoer volledig is doorgeroest kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

Inspectie rookgasafvoer van Hogenu

Een periodieke inspectie van de rookgasafvoer (camera), vergelijkbaar met de verplichte inspectie uitgevoerd door de SCIOS of onderhoud aan uw ketel door een gecertificeerd bedrijf kan onderdeel zijn van een meerjarenbegroting ten behoeve van het onderhoudsbeheersplan.

Door middel van een camera-inspectie en wanddikte-metingen kunnen wij voor u eenmalig of jaarlijks een rapportage maken.

Bent u installateur en wilt u samenwerken?

We krijgen regelmatig vragen binnen van VVE’s, deze handelen we graag af in samenwerking met de installateur. Bent u een installateur en wilt u de rookgasafvoeren laten inspecteren of vervangen, dan komen we graag met u in contact.

Informatie downloaden

Meer weten over rookgasinstallaties? We hebben een plan van aanpak geschreven voor de VVE’s. Hierin leest u meer over de verschillende soorten installaties, we vertellen meer over onze aanpak en beantwoorden de meest gestelde vragen.