VvE rookgasafvoer

Als u in een appartementencomplex woont, kan het zijn dat u een collectieve rookgasafvoer (CLV) heeft. Dan heeft u te maken met een afvoersysteem dat wordt beheerd door de VvE. Als u dan een nieuwe vr- of hr-ketel wilt aanschaffen is het belangrijk dat er dan met de afvoer rekening gehouden wordt. Als dit niet gedaan wordt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor zowel u als omwonenden. Kortom, huur Hogenu in en voorkom problemen met de VvE rookgasafvoer!

De gevaren bij een VvE rookgasafvoer

Als de VvE een rookgasafvoer heeft geïnstalleerd, is deze vaak maar geschikt voor of een vr- of een hr-ketel. Bij het plaatsen van een nieuwe ketel, moet dus altijd vooraf gecontroleerd worden welke variant toepasbaar is. Als er een verkeerde ketel wordt aangesloten op een afvoersysteem lijkt er eerst niets aan de hand. Pas later komen de problemen. Er kan bijvoorbeeld een grote hoeveelheid condens ontstaan, er kunnen ketels gaan storen of uitvallen of de buren kunnen rookgassen krijgen die niet zichtbaar zijn. Dit laatste geval is wat koolmonoxidevergiftiging veroorzaakt, wat ernstige gevolgen voor mensen kan hebben.

De oplossing

Om de hierboven genoemde problemen te voorkomen, adviseren wij enkel gespecialiseerde bedrijven zoals Hogenu in te huren. Wij zullen van te voren de situatie met de VvE bespreken. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u veilig een nieuwe ketel krijgt. Ook kunnen wij op deze manier voorkomen dat wij voor onverwachte verrassingen komen te staan. Kortom, wij zorgen ervoor dat de juiste ketel geïnstalleerd wordt zonder enig probleem.

Meer informatie over VvE rookgasafvoer?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over VvE rookgasafvoersystemen, neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 010 – 435 07 57 of mailen naar info@hogenu.nl. Vul ons contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.

Contact

  Uw naam (verplicht)

  Uw bedrijfsnaam

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw faxnummer

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)