Rookgasafvoer Bouwbesluit

Rookgasafvoer BouwbesluitHeeft u een cv-ketel, een HR-ketel of een VR-ketel? Dan is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat er een rookgasafvoer is aangesloten die bij deze specifieke soort ketel past én die aan de vele strenge voorschriften uit het rookgasafvoer Bouwbesluit voldoet. Het is namelijk van essentieel belang voor uw veiligheid en gezondheid dat uw rookgasafvoer aan deze voorschriften voldoet. Zo kunnen er gemakkelijk ongelukken voorkomen worden.

Wat staat er in het rookgasafvoer Bouwbesluit?

Alle voorschriften waaraan rookgasafvoeren moeten voldoen staan vermeld in het rookgasafvoer Bouwbesluit. Hierin staan onder andere alle beproevingen die een rookgasafvoer moet doorstaan om als veilig bestempeld te worden. Denk hierbij aan een test op het gebied van trillingsbelasting en een luchtdichtheidsbeproeving.

Vanzelfsprekend zijn er ook andere eisen opgenomen in het Bouwbesluit. De rookgasafvoer moet natuurlijk brandveilig zijn, en elke ketel moet voorzien zijn van een veilige rookgasafvoer die voorkomt dat rookgassen onder geen enkele omstandigheid een gebouw of ruimte binnen kan komen. Of een rookgasafvoer hieraan voldoet, wordt bepaald door een professional die de eisen van het Bouwbesluit naloopt tijdens het installeren of controleren van een rookgasafvoer.

Rookgasafvoeren van Hogenu

In onze werkplaats vervaardigen onze vakkundige werknemers rookgasafvoer- en ventilatiekanalen die bij verschillende soorten ketels passen. Hierdoor zit er altijd wel een geschikte rookgasafvoer voor u bij. Natuurlijk voldoen al onze producten aan de voorschriften rookgasafvoer genoemd in het Bouwbesluit, maar ook aan andere richtlijnen en strengere eisen. Hiermee garanderen wij de veiligheid en gezondheid van onze klanten. Al onze producten worden met grote zorgbesteding vervaardigd van materialen met uiterst hoge kwaliteitseisen.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen over voorschriften uit het rookgasafvoer Bouwbesluit en of uw rookgasafvoer hieraan voldoet? Neem dan contact op met Hogenu en wij zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Contact

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)