Rookgasberekening

Er zijn een aantal cruciale berekeningen nodig om een diameter bepalen voor de rookgasafvoer / verbrandingsluchttoevoer, de beluchting en ontluchting van het ketelhuis en of de plaats uitmondingen van de rookgasafvoer voldoen aan de gestelde eisen.

Diameter bepalen

Om de juiste diameter van het rookgasafvoer- en verbrandingsluchttoevoerkanaal te bepalen maken wij gebruik van de Kesa Aladin software. Deze software is gebaseerd op de Europese standaard EN 13384-1 en 2. Nagenoeg alle ketelfabrikanten en rookgasafvoerfabrikanten zorgen ervoor dat de gebruikte gegevens in dit pakket up-to-date zijn en blijven.

Beluchting en Ontluchting van het ketelhuis

Worden de ketels ‘open’ of ‘gesloten’ opgesteld?
‘Open’ betekend dat de ketel de benodigde verbrandingslucht uit de ruimte haalt en ‘gesloten’ dat de ketel de benodigde verbrandingslucht van buiten het ketelhuis aanzuigt. Om de juiste diameter te bepalen voor de toe- en afvoer van de verse lucht is de NEN 3028 opgesteld, aan de hand van deze norm kunnen wij voor u bepalen welke buisdiameters er nodig zijn en kunnen vervolgens deze inclusief dakdoorvoer en de daarvoor geschikte kappen voor u vervaardigen en monteren.

Verdunningsfactor

De NEN 2757-1 en 2 en het bouwbesluit artikel 3.33 lid 2. Deze eisen hebben tot doel (rookgas) vervuiling ter plaatse van toevoeren voldoende verdund te hebben.

Interesse
Bent u geïnteresseerd in de werkzaamheden van Hogenu B.V. wat betreft het maken van een rookgasberekening? Of wilt meer informatie? Neem dan contact met ons op. Ook kunt u ons contactformulier hiernaast invullen en dan zullen wij contact met u opnemen.

Rookgasberekening

Contact

    Uw naam (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht