Bouwbesluit rookgasafvoer

Bouwbesluit rookgasafvoerIn het Bouwbesluit rookgasafvoer 2012 staan alle regels, normen en eisen waaraan een rookgasafvoer moet voldoen. Hogenu houdt uiteraard rekening met al deze regels. Hierdoor kunnen wij u ook garanderen dat wij een optimaal werkend en veilig systeem leveren. Zonder deze regels kan een afvoersysteem uw gezondheid in gevaar brengen. Als rookgas namelijk niet goed afgevoerd wordt, kan koolmonoxide vergiftiging geriskeerd worden.

Voorschriften Bouwbesluit rookgasafvoer

In het bouwbesluit rookgasafvoersystemen staan specifieke regels. Zo houden wij rekening met een richtlijn genaamd 2001/95/EG. Daarnaast zijn er ook normen waar wij ons aan moeten houden. Dit zijn de normen NEN 1087 en NPR 3378. Deze helpen ons bepalen waar wij de rookgasafvoer mogen laten uitmonden. Tot slot hebben wij ons uiteraard te houden aan de algemene veiligheidseisen.

Inspectie afvoerkanalen

Hogenu kan u ook van dienst zijn als u wilt laten controleren of een afvoersysteem aan vervanging toe is. Wij kunnen door middel van camerabeelden bekijken of het systeem aan vervanging toe is, of dat alles nog optimaal werkt. Na de inspectie overhanden wij u de beelden. Zo kunt u dit eventueel toevoegen aan uw beheersplan. Ook kunt u de controle jaarlijks door ons laten uitvoeren. Zo bent u er ieder jaar weer zeker van dat er niets mis is met uw afvoersysteem.

Meer informatie

Kortom, door te voldoen aan het bouwbesluit rookgasafvoer, bent u er altijd zeker van dat u over een uitstekend systeem beschikt. Voor vragen of meer informatie over onze services, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. U kunt bellen naar 010 – 435 07 57 of mailen naar info@hogenu.nl. Tot slot kunt u ook ons contactformulier invullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contact

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)