Rookgasafvoer appartementen complex

Rookgasafvoer appartementencomplexEen rookgasafvoer appartementen complex is vaak zo goed weggewerkt, dat appartementseigenaren zich niet eens bewust zijn van het bestaan van deze afvoeren. Het gevolg is dat deze eigenaren ook niet op de hoogte zijn van de conditie van de rookgasafvoer. Koolmonoxidevergiftiging is dan een reëel risico.

Hoe zit het met de rookgasafvoer appartementen complex?

Vanaf 2019 mogen alleen erkende bedrijven nog cv-ketels, warmwatertoestellen, de luchttoevoer en de rookgasafvoer aanleggen en onder houden. Dit geldt ook voor bewoners en eigenaren van appartementencomplexen.

Appartementeneigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor hun cv-ketel, maar de rookgasafvoer is vaak gemeenschappelijk eigendom van de VvE. Daarom is het belangrijk dat als u, bewoner van een appartementencomplex, een nieuwe ketel aanschaft, er zeker van bent dat deze ketel past bij de rookgasafvoer appartementen complex. Past uw nieuwe cv-, HR-, of VR-ketel niet goed op de gemeenschappelijke rookgasafvoer? Dan loopt u het risico op een slechte verbranding en een slecht functionerende rookgasafvoer, met alle gevolgen van dien.

Rookgasafvoeren appartementen complex laten controleren door Hogenu

Ook als u een nieuwe ketel heeft laten installeren, is het raadzaam om de ketel en de rookgasafvoer te laten controleren. De nieuwere ketels mogen vaak niet aangesloten worden op oude rookgaskanalen, maar dit gebeurt nog wel. Het gevolg is dat de oude rookgasafvoerkanalen onder druk komen te staan, waardoor die kunnen roesten. Als dit het geval blijkt te zijn, kunnen de oude afvoerkanalen redelijk snel en gemakkelijk geschikt gemaakt worden voor de nieuwere ketels. Zo bent u verzekerd van een veilige leefomgeving.

Laat Hogenu uw rookgasafvoer controleren. Door middel van camera’s en wanddikte-metingen kunnen wij voor u eenmalig of jaarlijks uw rookgasafvoer inspecteren. Neem contact met ons op voor meer informatie of bij interesse!

Contact

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)