Nieuws

Het nieuwe beugelen van Rogafa

18 januari 2022 in Nieuws

Tijdens ons werk komen we vaak verouderde installaties tegen. Bij deze installaties komen we ook vaak problemen tegen die te maken hebben met het beugelen. Rogafa heeft hier een nieuw beugelvoorschrift voor geschreven samen met verschillende fabrikanten.

Welke rol speelt Rogafa in het nieuwe beugelen?

Rogafa is de branchevereniging van Nederlandse Fabrieken en Gasafvoerleidingsystemen. Rogafa stelt normen op en verbetert ze om de veiligheid van rookgasafvoersystemen te waarborgen nu én in de toekomst. Rogafa staat daarnaast voor een veilig rookgasafvoersysteem als ook voor een veilige leefomgeving voor zowel nieuwbouw als renovatie in zelfstandige als collectieve woningbouw. Omdat Rogafa zowel met fabrikanten als met installateurs samenwerkt, heeft het beugelvoorschriften opgesteld. Een fabrikant levert veilige rookgasafvoersystemen, mits deze goed zijn geïnstalleerd en daar speelt het beugelen een belangrijke rol in.

Wat houdt het nieuwe beugelen in?

In de checklist voor het nieuwe beugelen worden diverse punten benoemd. Maar er is één opvallend onderdeel dat eruit springt. Het nieuwe advies luidt om – op één uitzondering na – altijd te beugelen op de mof bij kunststof rookgasafvoer. De enig mogelijke uitzondering is de eerste mof vanaf het toestel. Een beugel is daar niet nodig als beide pijpen korter zijn dan 25 cm. Plaats de eerste beugel op maximaal 50 cm vanaf het toestel.

Rogafa heeft voor de meest gangbare afvoersystemen een checklist geschreven. Zo kunnen medewerkers eenvoudig controleren of de installatie voldoet aan de basisvoorschriften.

Hogenu en het nieuwe beugelen

Wij zijn erg blij dat Rogafa samen met fabrikanten werkt aan het verbeteren van de installaties door deze voorschriften te schrijven. Wij zien tijdens opnames nog te vaak gevaarlijke situaties voorbijkomen door ondeugdelijk beugelen. Onze medewerkers zijn op de hoogte van het nieuwe beugelen en passen deze keer op keer toe.

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)