Nieuws

Hoe handelen wij bij het herkennen van asbest?

18 januari 2022 in Nieuws

Het herkennen van asbest is niet altijd eenvoudig. De vezels zijn in vrijwel 3000 verschillende producten gebruikt. Tot en met het jaar 1994 is asbest in verschillende materialen en producten verwerkt. Denk hierbij aan cement, kachels, vloerzeil en warmhoudplaatjes.

Doordat er veel asbest in cement is gebruikt, komen wij het vaak tegen in een gevel, het dakbeschot, in en rondom schoorstenen en in of bij cv-installaties. Wij zijn daarom extra alert op het herkennen van asbest.

Onze medewerkers zijn voorbereid op asbest

Al onze medewerkers hebben de cursus ‘Asbest herkennen’ gevolgd. Bij deze cursus hoorde ook een stuk wet- en regelgeving, het ontstaan van asbest en de uiterlijke kenmerken van asbesthoudende producten in gebouwen en objecten.

Onze medewerkers hebben geleerd om een asbestverdachte situatie te herkennen, te beoordelen en risicovolle situaties in te schatten. Omdat asbest zoveel verschillende vormen kent, is het niet altijd gemakkelijk om te herkennen daarom is het belangrijk dat onze mensen op de hoogte zijn.

Hoe gaan wij verder te werk met asbest

Wanneer onze medewerker een verdacht materiaal tegenkomt en vermoedt dat het om asbest gaat, wordt er een foto gemaakt en naar kantoor gestuurd. Op dat moment worden alle werkzaamheden stilgelegd totdat er meer duidelijkheid is.

Wij adviseren onze klant vervolgens om een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf te laten kijken naar het materiaal. Wij als werkgever zijn namelijk verplicht om een veilige werkplek voor ons personeel te verzorgen. Wanneer er asbest aanwezig is bij de installatiewerkzaamheden, kunnen wij niet veilig ons werk uitvoeren.

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)