Nieuws

Werken op grote hoogte vraagt om een hijsplan

18 januari 2022 in Nieuws

Geen enkele rookgasafvoerinstallatie is hetzelfde én gelukkig maar! Dat houdt het werk afwisselend en uitdagend. En uitdagend kan het soms zeker zijn! Bij complexe installaties komen er vaak een hoop randzaken kijken die vaak van groot belang zijn voor de veiligheid.

Werken met een hijsplan

Vanuit ons werk zijn wij verplicht om een Risico Inventarisatie op te stellen. Het hijsplan is hier een onderdeel van. De Vereniging Verticaal Transport heeft hiervoor alle risico’s voor verticaal transport uitgewerkt. Een hijsplan is een verzameling van gegevens waarin alle voorwaarden staan opgenomen om de opdracht/aanvraag correct gepland en onder adequaat toezicht te kunnen uitvoeren. Afhankelijk van het soort opdracht kan het hijsplan een andere vorm krijgen, hoe complexer het werk hoe uitgebreider het hijsplan zal zijn.

Het gaat in de basis om veel administratief werk, maar het dient er uiteindelijk voor om over elk aspect van de opdracht nagedacht te hebben. Hierdoor zorgen we ervoor dat de opdracht veilig kan worden uitgevoerd en de kans op ongelukken zo minimaal mogelijk is.

Wat doet Hogenu?

Met ons werk gaan wij geregeld de lucht in om de systemen te kunnen installeren. Naast de juiste installatie vraagt dit ook om een hijsplan, wegafzetting, verkeersregelaars, vergunningen etc. Wij nemen al deze werkzaamheden uit handen om ervoor te zorgen dat u er zo min mogelijk omkijken naar heeft én om het overzicht te bewaren. Zo weet onze projectleider op de dag zelf precies wat hem te doen staat en is alles van A tot Z geregeld.

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)